Qui i què és la Xarxa

Qui som?

La Xarxa Ciutadana pel Dret a la Informació i la Comunicació està formada per: Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC), La Fede.cat Organitzacions per la Justícia Global-Projecte DevReporter Network, Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), Unió General de Treballadors (UGT), Comissions Obreres (CCOO), Confederació General de Treballadors (CGT), Unió de Sindicats de Treballadors de l’Ensenyament de Catalunya (USTEC), Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Associació Catalana de Juristes Demòcrates (ACJD), Associació Catalana pels Drets Humans (ACDH), LaTele.cat, Setmanari Directa, Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), AulaMèdia, Associació d’Usuaris de la Comunicació (AUC), SomAtents, SICOM-Solidaritat i Comunicació, Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), Mitjans en lluita-Coordinadora dels treballadors i treballadores dels mitjans a Catalunya, el Grup Daniel E. Jones Investigació en Estructura i Polítiques de Comunicació de la UAB, Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, Ecologistes en Acció, FACUA-Consumidors en acció, Xarxa d’Economia Solidària, Associació de la Comunicació Pública, Agència de la Comunicació Social, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), Nova Social, EICOS (Eines per a la Comunicació Social), Servei Civil Internacional de Catalunya, i La Columna.cat.

Com a membres observadors: Amnistia Internacional, Greenpeace, Telespectadors Associats de Catalunya i Omnium Cultural.

Per formalitzar l’adhesió de la vostra entitat a la Xarxa cal enviar un correu electrònic a dretalainformacio@gmail.com amb les dades de l’entitat i el representant. Ens posarem en contacte amb vosaltres i apareixereu als crèdits de la Xarxa i als enllaços.

Qualsevol entitat d’àmbit català pot adherir-se a aquesta plataforma. L’adhesió implica assumir i difondre els plantejaments exposats en el Manifest i el Decàleg de la Xarxa, i la possibilitat de participar en les seves assemblees.

Xarxa pel dret a la informació i la comunicació

Pàgina de Facebook Xarxa pel dret a la informació i la comunicació

Perfil de Twitter: @dretinformacio

E-mail: dretalainformacio@gmail.com

Què volem?

Els nostres objectius són:

Generar consciència social al voltant del dret a la informació i la comunicació. Considerem que hi ha poca consciència, informació i debat al respecte d’aquests dos drets bàsics en democràcia. L’autonomia dels mitjans de comunicació han de tenir la mateixa consideració social que els drets a la salut i a l’educació.
Generar una xarxa de col·laboració entre entitats i oberta a la ciutadania que articule aquesta reivindicació de cara als poders públics. És tracta d’obrir un procés de col·laboració i debat per poder articular propostes concretes de legislació i polítiques públiques al respecte.

Un pensamiento en “Qui i què és la Xarxa

  1. Pingback: La Xarxa pel dret a la informació considera l’aprovació de les “lleis mordassa” un atac a la llibertat d’expressió i al dret a la informació | Xarxa Ciutadana pel Dret a la Informació i la Comunicació

Deja un comentario