La Xarxa DIC demana que el nou govern espanyol derogui la llei mordassa i garanteixi el dret a la informació després del 20D

eleccionesgenerales
La Xarxa pel Dret a la informació i la Comunicació -Xarxa DIC-, formada per més de 30 entitats socials catalanes, reclama als partits polítics catalans i espanyols mesures concretes per garantir el dret a la informació de la ciutadania. En els darrers anys hem vist greus perills per als drets a la informació, la comunicació i la llibertat d’expressió. Per això la Xarxa DIC planteja sis demandes bàsiques per posar les bases d’un canvi de cicle polític que permeti un major aprofundiment democràtic i garanteixi el dret a la informació com una prioritat d’Estat. Demanem al govern espanyol que surti de les propers eleccions del 20 de desembre quatre mesures a complir durant el primer any de mandat:
  • La derogació de les lleis mordassa aprovades en l’anterior legislatura
  • La garantia legal i política de l’autonomia dels mitjans públics despolititzats i no partidistes amb participació social i de professionals de reconegut prestigi en la seua direcció.
  • Que es genere un marc legal i polític que permeta el desenvolupament del tercer sector de la comunicació, formats per mitjans impulsats i gestionats per la societat civil.
  • Que es limite la concentració de la propietat dels mitjans privats per garantir-ne el pluralisme polític, cultural i social
  • Que l’educació en comunicació i el foment de la capacitat crítica de la ciutadania cap als discursos mediàtics siga una prioritat d’Estat.
  • Pel que fa a les campanyes electorals: la derogació dels blocs electorals i l’obligatorietat dels debats plurals, si més no, als mitjans públics.
Si bé les mesures proposades no són la finalitat última de la Xarxa DIC tot i que les considerem un bon punt de partida i un marc en el qual poder desenvolupar les propostes que recollim en el nostre manifest i el nostre decàleg. L’objectiu final de la Xarxa DIC és conscienciar i empoderar la ciutadania perquè reclamen el seu dret a la informació i a la comunicació, i que aquests siguen garantits per llei i mitjançant el desplegament de polítiques públiques. Per això és clau el desenvolupament de l’educació en comunicació i dels mitjans comunitaris organitzats des de la societat civil.  
Més informació
Twitter @dretinformacio
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s