Ramon Sesén (Tele.cat): “Demanem un terç de l’espai radioelèctric per al tercer sector de la comunicació”

NOTA IMPORTANT: Al vídeo el Ramón Sesén atribueix, per error, la multa que s’ha imposat a LaTele.cat al Consell de l’Audiovisual de Catalunya, quan la multa de 500.001 euros ha estat iniciativa de la Direcció de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. 

Ramon Sesén, membre de la Tele.cat, analitza la situació actual del tercer sector de la comunicació. El seu naixement té la clara funció d’omplir el buit que genera “el silenci informatiu dels grans mitjans” respecte a les mobilitzacions socials. Per això, l’Assemblea de la Comunicació Social “decideix crear un mitjà comunitari per donar veu als moviments socials” perquè consideraven que aquests no tenien accés a comunicar el seu missatge a través dels mitjans convencionals. “La Tele.cat és assembleària però la constituïm persones a títol individual, hi compta amb una programació estable”, afirma Sesén qui explica que per participar en el projecte cal que els continguts plantejats no siguen sexistes, no siguen racistes i no siguen autoritària. Amb tot, en aquesta televisió no tenen cabuda ni partits polítics, ni sindicats majoritaris que ja disposen d’espais als mitjans convencionals i “per evitar que s’apropien d’ell”.

Multa de mig milió d’euros

Sobre la Tele.cat pesa una multa de mig milió d’euros per emetre sense llicències “però això és així perquè no es reconeix el tercer sector de mitjans de comunicació, per falta de regulació”. Per això demanen “un terç de l’espai radioelèctric -que és un bé comú- per emissores públiques, un terç per privades i un terç per al tercer sector”.

Anuncios